Energetika

Társasházak

Egy átfogó energiahatékonysági felújítással a társasházak energia-költségeinek 40%-a megspórolható. Ennek ellenére kétharmaduk nem rendelkezik megfelelő szigeteléssel, 80%-uknál pedig a fűtési rendszert is modernizálni kellene.

Fel kell újítani a házat….

A felújítások szükségessége általában a lakóközségek lakói számára mára már nem kérdés, ami a nagyobb gondot jelenti az hogy mit újítsunk fel.
Mennyibe fog kerülni és a pénzt hogyan tudja előteremteni a közösség.

A problémát két irányból kell megközelíteni először is műszaki kérdés, mi az ami elöregedett, korszerűtlen, esetleg a jelenlegi állapotában akár veszélyes is lehet. A másik kérdés a szükséges felújítások bekerülési összege. Mennyibe fog kerülni, ebből mennyit tud vállalni a lakó.

A legjobb befektetés az energia…

Úgy kell felújítani az épületet, hogy az megtakarítást eredményezzen.

A két probléma összefügg: úgy kell felújítani az épületet, hogy az megtakarítást eredményezzen. Valamennyi energia hordozó fogyasztási mennyiségének csökkentése megtakarítást eredményez, úgy hogy a komfort érzetünk ne változzon, sőt inkább javuljon.

Pénz és források…

Sikeresen pályázni ma már csak előre átgondolt, szakemberekkel megterveztetett és pénzügyileg átgondoltan lehet.

A pályázatok egy lehetőséget biztosítanak arra, hogy tervezett felújításaink komplexebbeké váljanak és támogatás mértékének függvényében gyorsabban megtérüljön a felújításba fektetett pénz.
A lakóközösség, amikor eldönti azt, hogy egy pályázaton szeretne indulni akkor arról is dönt, hogy ehhez biztosítja a szükséges mértékű önerőt, ennek kiszámítása, előteremtése is része egy sikeres épület felújításnak.

Bízzuk szakemberre…

Cégünk valamennyi társasházi típusnál arra tesz javaslatot, hogy mit érdemes felújítani, milyen sorrendben és az mekkora megtakarítást eredményez.

Egy jól tervezett felújítással az épület korszerűbbé – olcsóbban üzemeltethető – esztétikusabbá és értékesebbé válik.

Vállaljuk…

  • Lakóközösségek részére vállaljuk műszaki és energetikai felújításokhoz koncepció tervek készítését.
  • A tervek alapján műszaki dokumentáció és ütemterv javaslatot készítünk.
  • Ami alapján elkészítjük a konkrét és szükséges költségvetéseket és javaslatot teszünk az önerő mértékére, esetleges hitel lehetőségek kihasználására.
  • Pályázatok teljes körű lebonyolításra vállalkozunk, amiben nagy tapasztalattal rendelkezünk.