Energetika

Projektmegbeszélés Cascais-ban – Európai Uniós jelentés készül

2016. október 24-25-én került megrendezésre Portugáliában, a Lisszabon körzetéhez tartozó Cascais településen az „EYD:2015 A jövő, amit szeretnék” című projektünk aktuális projekttalálkozója.

A  megbeszélésen mind a 10, a projektben érintett ország szervezetei  mellett mi is képviseltettük magunkat.

Az elmúlt projektidőszak tevékenységeinek áttekintése mellett részletesen foglalkoztunk a Földünk déli területeiről érkezett különböző delegációk látogatásának tapasztalataival. – München városának közreműködésével hozzánk 2015-ben Peruból érkeztek vendégek, az Amazonas vidékén élő  népcsoportok képviseletében. . A látogatásról szóló rövidfilm megtekinthető itt.

A következő időszakban a projektpartnereinkkel közösen elkészítünk az Európai Unió felé egy jelentést, amelyben leírjuk, összefoglaljuk, hogy a partnerek mit tanultak a különböző népcsoportok látogatásából, milyen  tapasztalatokat szereztünk. A jelentés egyik célja, hogy a jövőben az EU egyre nagyobb hangsúlyt fektessen olyan programok támogatásaira, melyek az Észak és Dél közti kooperációt segítik, így a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG-k) teljesítése érdekében, minél több európai önkormányzat és szervezet alakítson ki együttműködést a Föld déli területeinek közösségeivel.

<< vissza