Szemléletformálás

SzemléletformálásEnergetika

EYD2015- “The future we want”

Az „EYD2015: A jövő, amit szeretnénk” projekt különböző tevékenységeinek célja a közösségek figyelmének felhívása az együttműködés fontosságára, és ezzel párhuzamosan, a jelenlegi (európai) túlzott természeti erőforrás-felhasználás (főleg az erdők és egyéb fából készült termékek) problémájának a kiküszöbölése.  A projekt részét képezi egy széles körű PR kampány, mely a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, és az esőerdők védelmére hívja fel a figyelmet. Bővebb információ az alábbi menüpontban.

Plakátok letöltése

 

Brossúrák

 

Az „EYD2015: A jövő, amit szeretnénk – Helyi hatóságok a fenntartható fejlődésért” című projekt keretében az Amazonas vidékéről érkező tanácsosok bevonásával három brosúra került létrehozásra, melyek célja a politikai szervek tájékoztatása, figyelmük felhívása, illetve a javaslatok európai politikai stratégiába való beillesztése az európai országok fenntartható fejlődésének elérése érdekében.

 
Brossúrák:

– Az erőforrások megléte és az azokhoz való hozzáférés létfontosságú a fenntartható fejlődés eléréshez és a szegénység leküzdéséhez. Az Európai Unió számára – ahol a szükséges természeti erőforrások több mint 60%-a Európán kívülről származik – egy különösen fontos problémáról van szó. Az egyik legfontosabb természeti erőforrás lévén az erdők, esőerdők kérdése egyértelmű és megtalálható több fejlesztési irányvonalon is: az erdők élelmet, vizet, gyógyszereket és menedéket is nyújtanak, illetve szintén fontosak az eső szabályozásában, az üvegházhatású gázok kibocsátásának stabilizálásában és a biodiverzitás biztosítása érdekében. –

Interaktív tananyag

Train the Trainer tananyag