Energetika

Környezettudatosságról a rádióban

2014. július 30-án, a délelőtti órákban, egy rádiós interjú keretében Musits Róbert, az IMRO DDKK NONPROFIT Kft. ügyvezető, valamint Benedek Miklós Nagykanizsa városának környezeti nevelési megbízottja beszélt a fenntartható fejlődés és a környezeti nevelés előnyeiről. Az interjú során 3 jelentős, a városunkat, Nagykanizsát is érintő projektről esett szó.
A LENA projekt Ausztria és Magyarország határon átnyúló környezeti neveléssel és a fenntartható neveléssel foglalkozó pályázat, amely 2012. június 1-től 2014. augusztus 15-ig tartó változatos program. A projekt szemléletmód-formáló környezeti nevelési módszereket kínál gyermekeknek, fiataloknak és pedagógusoknak. A „FRESH A.I.R.- Új szelek a környezeti nevelésben“ projekt, a „LENA- Lernraum Natur“ kétoldalú konstruktív együttműködés sikerére alapozva, egy ambíciózus továbbképzési kínálat, mely biztosítja a projektpartnerek elmélyülő törekvéseinek folytatását. A jövőbe mutató pedagógiai koncepciókat összefoglaló együttműködés, a kétoldalú környezeti nevelési tanfolyam keretei között egyúttal alapját képezi az innovatív és fenntartható „Zöld bölcsődék“ környezeti nevelési programkoncepció témáinak, tartalmainak és módszereinek közös, célcsoportorientált fejlesztését a Nyugat-Dunántúlon.
Végül az MDGs projektről esett szó. A projektben résztvevő partnerek célja a Millenniumi Fejlesztési Célok (MDGs) megismertetése a lakossággal és az önkormányzati döntéshozókkal. Nagykanizsa városa a nyolc fejlesztési cél közül tevékenységeiben a fenntartható fejlődést állítja fókuszba, és ehhez a témához kapcsolódnak a projekt eseményei is, melyek alapvetően a gyerekeket és fiatalokat célozzák meg.
„A cél az, hogy szemléletes módon ismertessük meg a gyermekeket a természetes életterek értékeivel és jelentőségeivel, valamint felébresszük bennük a kíváncsiságot és a kutatói szellemet.” – nyilatkozta Musits Róbert.

<< vissza