Energetika

3. StartUp Academy projektmegbeszélés Romániában

November 28 és 29 között került megrendezésre az Erdélyi Ifjúsági Egyesület otthonában a 3. transznacionális projektmegbeszélésre a StartUp Academy projekten belül. Az Erasmus+ program által finanszírozott, 5 ország (Magyarország, Románia, Horvátország, Spanyolország, Görögország) 5 szervezetéből álló transznacionális konzorcium által megvalósított projekt két éves, melyből már eltelt egy teljes év. A projekt célja egy támogató környezet kifejlesztése és elterjesztése a vidéki térségekben élő, innovatív üzleti ötletekkel rendelkező fiatal felnőttek számára.

A projekt eddig eltelt időszakában széleskörű kérdőíves kutatást végeztünk Horvátországban, Görögországban, Spanyolországban, Romániában és Magyarországon, hogy világos és teljes képet kapjunk a fent említett országok potenciális innovatív fiatal felnőttjeiről – különös tekintettel a vidéki térségekben élőkre. Továbbá kifejlesztésre került egy innovatív vállalkozói kurzus, mely lebonyolításra és további optimalizálásra kerül.

A meeting két napja során, a partnerszervezetek képviselői részletesen átbeszélték az eddig megvalósult tevékenységeket, különös tekintettel az innovatív tréning első és második képzési szintjére, melyek a kérdőíves kutatás eredményeire alapozva kerültek kifejlesztésre. A résztvevők átbeszélték a felmerülő és lehetséges nehézségeket és kihívásokat, továbbá azokat a stratégiákat, melyekkel az említett nehézségek megelőzhetőek lesznek a jövőben. A fentieken kívül a partnerek átbeszélték a 2018 tavaszán, Nagykanizsán megrendezésre kerülő Hackathon versenyt és meetinget is.

A megbeszélés utolsó lényeges kérdése az volt, hogy az elkészült, kifejlesztett tananyagok, miként illeszthetők az online képzési felületbe, a Moodle platformba, melyet a görög partner felügyel. Tekintettel arra, hogy a görög partner betegség miatt nem tudott személyesen megjelenni a meetingen, Skype-n keresztül csatlakoztak a projektmeetinghez abból a célból, hogy a szakemberük részletesen elmagyarázza a partnerségnek a tananyag online platformba történő implementálásának folyamatát. A megbeszélés után a résztvevők ellátogattak Segesvárra.

A projekt következők időszakában kialakításra kerül a fiatal vállalkozók számára egy online közösség, ahol az érintettek együttműködhetnek, ötleteket vagy jó gyakorlatokat oszthatnak meg egymással, vagy éppen új üzleti kezdeményezéseket javasolhatnak. Ezt követően pedig üzleti támogatást (coaching) biztosítunk a fiatal vállalkozók részére.

_DSC4290 _DSC4291 _DSC4289 _DSC4288 _DSC4287

<< vissza