Energetika

A vízellátásban is segít az IMRO Alapítvány

Cégünk által létrehozott alapítvány -IMRO Alapítvány- olyan projektek megvalósításában vesz részt, melyek kiemelt célja a Nyugat-Afrikában található Bohicon település vízellátásának, hulladékkezelésének, illetve oktatásának javítása.

A településen jelenleg két megoldás létezik arra, hogy a lakók vízhez jussanak. Az egyik esetében a 40-50 méter mélyről, pumpák segítségévével felhozott vizet víztoronyba juttatják, amely 40 különböző vízvételi pontba továbbítja azt. Ezekhez a vízvételi pontokhoz gyakran kilométereket kell gyalogolnia a településen élőknek. Azokon a helyeken, ahol nincsenek vízvételi pontok, fúrt kutaknál, kézi pumpa segítségével pumpálják fel a vizet saját maguknak a lakosok. Ez jelenti a vízhez jutás második lehetőségét a településen.

Az alapítvány munkájának keretein belül megvalósított projektek közül az egyik, egy fúrt kút kialakítását célozza meg, melynek költsége körülbelül 10.000 Euró.

Az alábbi videóban bővebb információt ad Musits Róbert, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft ügyvezetője: http://kanizsatv.hu/hirek/3756-napi-kanizsa

További információ az alapítvány honlapján olvasható: https://www.imrofoundation.org/hu/

 

<< vissza