Energetika

Erasmus+ Back to Nature: Projektindító találkozó Nagykanizsán

imro_20164December 5.-én került sor a Zrínyi-Bolyai Általános Iskolában Nagykanizsán a Back to Nature c. projekt nyitó megbeszélésére, ahol a 3 nemzetit is képviselő partnerek összegyűltek, hogy megbeszéljék a két éves, október elsejével hivatalosan is megkezdett Erasmus+ projekt kapcsán felmerült lényeges kérdéseket.

Ezen megbeszélés fontos fordulópontot jelentett a projekt életében, mivel a partner szervezeteknek – beleértve a nagykanizsai Zrínyi Miklós-Bolyai János Általános Iskolát (HU), az IMRO-DDKK Nonprofit Kft.-t, a Maribori Egyetemet (SI), a Lendvai Kéttannyelvű Általános Iskolát (SI), a Focus Eco Center-t (RO) és a Nyárádgálfalvi Általános Iskolát (RO) – lehetőségük nyílt egymás tevékenységeinek és jó gyakorlatainak megismerésére.

A projekt fő célja a 9 és 11 év közötti általános iskolás diákok kulcskompetenciáinak javítása egy újonnan kifejlesztett módszertan segítségével, mely ötvözi a környezeti nevelés elveit a természet-közeli élménypedagógiával. Ehhez különböző oktatási szinteket (pl. általános és felsőoktatási) és formákat (formális és nem-formális) képviselő szervezetek fognak együttműködni, illetve tapasztalatokat és ötleteket cserélni egymással.

imro_201610A 24 hónapos együttműködést és környezeti nevelési innovatív gyakorlatok cseréjét ösztönző projekt eredményeként egy rugalmas és könnyedén adaptálható, továbbá bárki számára hozzáférhető módszertan fog elkészülni. A pedagógusok (attól függetlenül, hogy mely tudományágra vannak specializálódva) hasznosítani tudják majd ezt a módszertant, annak érdekében, hogy diákjaik új készségekre és kompetenciákra tegyenek szert a különböző tudományágak terén számos természet-közeli környezetben, környezeti nevelési pedagógiák alapján kialakított interaktív és szórakoztató tanulási tevékenységeken keresztül.

A kifejlesztett módszertant egy 5 napos a partnerszervezetek pedagógusainak szóló képzési program során ki is próbáljuk majd, illetve ezt követően egy 5 napos nemzetközi nyári tábor is megrendezésre kerül, ahol a diákok az új környezeti nevelési módszertanon alapuló tevékenységekben vehetnek majd részt. A tanulási folyamatot segítő anyagok és eszközök a Back to Nature jövőben kialakítandó weboldalán is elérhetőek lesznek majd.


E+logoA projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásával valósul meg. Az oldalon található információk kizárólag a szerzők álláspontját tükrözik és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.

<< vissza