Energetika

Európai Energia Díj – most már Zala és Vas vármegyében is!

A németországi Duna Iroda Ulm, az Európai Energia Díj Egyesület és a Baden-Württemberg Klímavédelmi és Energia Ügynökség megbízásából cégünk 2023 júliusában workshopot szervezett, melyre Zala és Vas megyei települések polgármestereit, vezető köztisztviselőit, illetve városi intézmények képviselőit hívtuk meg. A mintegy 20 résztvevő részvételével lebonyolított rendezvény célja a Magyarországon eddig alig ismert Európai Energia Díj megismertetése, és a nyugat magyarországi régió nagyobb településein történő bevezetése. Mint a díjat Magyarországon eddig egyedüliként bevezető Szentgotthárd példája mutatja, annak megszerzése kiváló publicitást jelenthet az energiatakarékossággal és kibocsátás-csökkentéssel kapcsolatos önkormányzati erőfeszítések megismertetésére, illetve az ehhez kapcsolódó módszertan hatékonyan segítheti az eddig még kiaknázatlan energia (és így költség- és CO2 kibocsátás) csökkentési lehetőségek beazonosítását.

A díj bevezetését tervező városokat a nemzetközi projekt több módon is támogatja: információs workshop lebonyolításával (ez az első lépés történt meg most), közvetlen tanácsadással, a nemzetközi hálózatban való részvétellel és tapasztalatcserével, valamint tanulmányutakon való részvétellel.

A Zalaegerszegi Vármegyeházán megrendezett workshop visszhangja igen pozitív volt, és több város is fontolóra vette a díj bevezetését. További kérdések esetén kérjük keresse munkatársunkat: Heves Gábor, heves.gabor@imro.hu, vagy keresse fel a díj honlapját: https://www.european-energy-award.org/

<< vissza