Energetika

FEEDSCHOOLS projekt – szakmai nap Nagykanizsán

2019. február 27-én a FEEDSCHOOLS projekt keretein belül Olaszországból, Bologna városából fogadtak vendégeket az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. munkatársai.

A szakmai nap keretében látogatást tettek a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolájában és Kollégiumában, illetve a Batthyány Lajos Gimnáziumban, ahol épületenergetikai szempontokat vizsgáltak annak érdekében, hogy feltérképezzék, hogy a jövőben milyen munkákat kell elvégezni ahhoz, hogy az iskolák épületei a „0” energiaigény felé közeledjenek („Közel nulla energetikai igényű” (nZEB) épületek).

 

Az olasz és a magyar energetikai szakértők összehasonlították egymás szoftvereit, amelyek az épületek energetikai auditálásához szükségesek. Ennek célja a jó gyakorlatok és a tapasztalatok átadása volt.

A nap további részében az IMRO képviselői Nagykanizsa nevezetességeit mutatták meg a bolognai vendégeknek. Ellátogattak például a Csónakázó-tóhoz is, ahol egyéb Európai Uniós forrásból származó fejlesztéseket is be tudtak mutatni jó gyakorlatként.

A projektben a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektpartnerként, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. pedig külső projektszakértőként vesz részt.

További információk az alábbi linkeken olvashatóak:

https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FEEDSCHOOLS.html

http://www.zmva.hu/tema/ZMVA/FutoProjektek

 

<< vissza