Energetika

Friss hírek Bohiconból – Előrelépés a hulladékkezelés javításában

A Bohicon – Zoerseel – IMRO együttműködés egyik kiemelt területe a hulladékkezelés javítása Bohiconban. Cégünk, a cél elérésre érdekében az IMRO Alapítvány keretében létrehozott adománygyűjtéssel egy, az önkormányzat által megvásárolni kívánt műanyag hulladékot granulátummá feldolgozó gép beszerzéséhez szeretne hozzájárulni. A berendezés kb. 90.000 EUR-ba kerül és Ghánából kerülne megvásárlásra.

A bohiconi önkormányzat a cél elérése érdekében 2019. augusztus 1-jén megtette az első intézkedéseket. A hulladékkezelő cég vezetőjétől kapott információk alapján az eddig nem külön gyűjtött műanyag hulladékot elkezdték szelektálni, összegyűjteni. A kampány ECO FOOTING néven fut. Az augusztus 1-jén ünnepelt függetlenségi rendezvényükön közel 10 tonna műanyag hulladék került összegyűjtésére.

Ez a gyűjtés hatalmas lépést jelent az afrikai település hulladékkezelésében. Reményeink szerint az együttműködésünknek köszönhetően minél hamarabb hozzájuthatnak a műanyag hulladékot feldolgozó gép beszerzéséhez, amely folyamatosan biztosítaná az összegyűjtött műanyag hulladék újrahasznosítását, ezzel csökkentve a környezetszennyezés mértékét és javítva a településen élő emberek életkörülményeit.

     

2019. májusában lebonyolított bohiconi egyeztetések alkalmával, Szabó Zsolt által készített képek bizonyítják, hogy nagy szükség van a hulladékkezelés területén végzett intézkedésekre. A fotók az alábbi linkre kattintva érhetők el: https://www.zaol.hu/galeria/afrika-hetkoznapjai-egy-termeszetfotos-szemevel/1

<< vissza