Energetika

„GardEN” projekt nyitókonferenciája

2018. május 28-án Lentiben került megrendezésre Lenti Város Önkormányzata szervezésében, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. közreműködésével a GardEN projekt nyitókonferenciája, melynek a Thermal Hotel Balance adott helyet.

A projekt fő célja Moravske Toplice és Lenti között található térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat határon átnyúló integrációja által, a kulturális és természeti örökség védelmére fókuszálva, a főbb turisztikai vonzáskörzetekhez kapcsolódó, kevésbé fejlett vidéki területek termékeinek és szolgáltatásainak fejlesztésével, innovatív turisztikai programcsomagok létrehozásával.

A projektben megvalósuló tevékenységek eredményeként az apró csodákra, a virágokra és kertekre, az energiákra, mint helyi adottságokra alapozva kerül fejlesztésre a térség. A kert témában 5 termék (illatos és gyógyító bodza, gyógyító hajdina, tőzike, tündérkert, orchidea) és erre alapozott termékcsomagok kerülnek kialakításra, melyek célja, hogy a projektben kifejlesztett új termékekre, kapcsolódó helyszínekre (élőhely, bemutató helyek stb.) alapozva a tematikus fesztiválokkal ötvözve egy hosszabb térségi tartózkodást generáló élmény programkínálat jöjjön létre. Mindkét oldalon tematikus rendezvények valósulnak meg. Gyógyító és illatos bodza piknik, Tőzike fesztivál, Tündérkert fesztivál, Gyógyító hajdina fesztivál, Orchidea fesztivál. Lentiben elkészül a Gasztro Udvar.

A turisztikai termékcsomagokhoz tanácsok és receptgyűjtemények készülnek 4 nyelven.

Energia témában energiapark, egy a térségi energiaparkokat összekötő ösvény jön létre- (GARDEN energiaút).

Az új kialakított termékcsomagokhoz népszerűsítését egy széles körű promóciós kampány is segíteni fogja a projekt ideje alatt.

 

<< vissza