Energetika

Happy Bike projekt – sajtótájékoztató Letenyén

2019. június 26-án került lebonyolításra a „HAPPY BIKE” magyar-horvát határon átnyúló együttműködési program sajtótájékoztatója és záró konferenciája Letenyén, a projekt keretében felújított Kerékpáros Központ épületében. – Az IMRO-DDKK Nonprofit Kft., mint projektmenedzsment szervezet vett részt a projekt megvalósításában. –

Az eseményen Musits Róbert, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. vezetője kiemelte, hogy a projekt koordinálásra során a projektfeladatok megvalósítása mellett számos nemzetközi kapcsolatra is szert tettek.

A projekt fő célja a Dráva-Mura régió gazdag természeti és kulturális örökségének megőrzése, illetve gazdasági növekedés elérése a projektben részt vevő területeken (Letenye – Perlak – Ludbreg). A három település érintésével kerékpáros nyomvonal került kialakításra a turisták és a helyi lakosság számára, akik a fejlesztés következtében már kerékpárral is fel tudják fedezni a környék természeti értékeit.

A horvátországi Perlak melletti településen, Oporovec-ben (Drávafüred) és a magyarországi Letenye városában egy-egy kerékpáros pihenőhely került kialakításra a projekt keretein belül. Mindkét centrumban feltöltődési, pihenési, kerékpár-karbantartási, valamit javítási szolgáltatások állnak rendelkezésre.

A projekt időtartama: 2017. november 1. – 2019. június 30.

Interreg V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020

<< vissza