Energetika

Happy Bike projekt – zárókonferencia Oporovec (Drávafüred) településen

2019. június 19-én a horvátországi Perlak melletti Oporovec (Drávafüred) településen került megrendezésre az Interreg V-A Magyarország-Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében megvalósított Happy Bike című projekt záró konferenciája.

Az eseményen Vinhoffer Judit, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. projektmenedzsere a a projekt keretein belül, Letenye városában megvalósított eredményeket ismertette a megjelent projektpartnereknek, vendégeknek.

A projekt fő célja a Dráva-Mura régió természeti és kulturális örökségének megőrzése, illetve Letenye – Perlak – Ludbreg kerékpárút létrehozása volt a helyi lakosság és a turisták számára. A kerékpárút hossza közel 100 km, amely érinti a térségben található természeti, kulturális és turisztikai nevezetességeket.

A szükséges kerékpáros infrastruktúrán kívül kiegészítő objektumok, mint például pihenő állomások és információs pontok is létesültek. A kerékpározható útvonal mentén 12 pihenőhely és információs pont került kialakításra, emellett a projekt megvalósítása során mintegy 40 kerékpár beszerzése is megvalósult. Letenyén a volt egyedutai művelődési ház épületében kialakításra került egy kerékpáros pihenőhely, melyben feltöltődési, pihenési, kerékpár karbantartási, valamint javítási szolgáltatások állnak rendelkezésre. Drávafüreden szintén egy kerékpáros pihenőhelyet, központot alakítottak ki egy romos épület felújítása során. Ludbreg településen pedig kerékpárút kiépítése valósult meg.

Projektpartnerek:
Vezető kedvezményezett partner: Letenye
Kedvezményezett partnerek: Ludbreg, Perlak és a Varazsd megyei közútkezelő

Közreműködő szervezet:

IMRO-DDKK Nonprofit Kft.

Projekt időtartama: 2017. november 1. – 2019. június 30.

  

<< vissza