Energetika

INNOGROW projekt – Nyugat-dunántúli Regionális Stakeholder Csoportülés

 

A rendezvény helyszíne:

Letenyei Közös Önkormányzati Hivatal, 8868 Letenye, Kossuth u. 10.

A találkozó időpontja:

2018. szeptember 27. 10:00 – 12:30

Letenye adott otthont a Pannon Novum Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Nonprofit Kft. partneri részvételével, az Interreg Europe program keretében megvalósuló szakpolitikai eszközök fejlesztését célzó INNOGROW nemzetközi projekt stakeholder csoportülésének.

A rendezvény során a résztvevők az alábbi témákat beszélték át és fejtették ki a véleményüket:

 

  • Tájékoztatás a projekt előrehaladásáról (rendezvények, jó gyakorlatok, tapasztalat- és tudásátadás, a vidéki KKV-k versenyképessége)
  • A nemzetközi tanulmányút tapasztalatai
  • A kiválasztott szakpolitikai eszközök (TOP1, Leader), minta, jó gyakorlatok

 

  • A Letenyei TOP 1.1.3 projekt ismertetése

Az INNOGROW projekt a vidéki gazdaság vállalkozásainak versenyképesség növelésére, modernizációs törekvéseinek támogatására irányul, új technológiák és üzleti modellek alkalmazásának elterjesztésével.

2018. szeptember 03-06. között az INNOGROW projekt vezetőpartnere (RoT) szervezett egy tanulmányutat a többi (bolgár, cseh, lett, magyar, olasz, szlovén) partner számára, hazai oldalról a Pannon Novum képviseltette magát. A tanulmányútnak a Thessaly Régióban Larissa városa adott otthont, de a közeli településeken is meglátogattak a résztvevők különféle cégeket. A Thessaly tanulmányi látogatás során lehetőség nyílt olyan konkrét vállalkozások és szövetkezetek bemutatására, amelyek konkrét regionális politikák támogatásával új technológiákba fektettek be. Ezért a tanulmányi látogatás kiemelte a regionális hatóságok beavatkozásának fontosságát a vidéki gazdaság és különösen a kkv-k átfogó innovációs képességének előmozdítása szempontjából. A projekt abban az irányban tevékenykedik, hogy a megvalósult üzleti infrastruktúrákhoz kapcsolódóan milyen új támogatandó (tanácsadási) szolgáltatásokat lehetne kidolgozni, melyek elősegíthetik a „vidéki gazdaság” vállalkozásainak körében új technológiák és üzleti modellek alkalmazását, az előállított termékek piacra vitelét, start-up cégek alapítását.

 

 

<< vissza