Energetika

Klímastratégia készül Nagykanizsán

Cégünk, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának megbízásából szakmai partnerként közreműködik Nagykanizsa készülő Klímastratégiájában.

A stratégia, amely igazodni fog a nemzeti és nemzetközi éghajlatváltozás megfékezését célzó törekvésekhez az „Éghajlatváltozással kapcsolatos szolgáltatások és szemléletformálás Nagykanizsán” című KEHOP-1.2.1-18-2018.00015 azonosítószámú projekt keretein belül kerül létrehozásra.

A klímastratégia készítése három pilléren (szén-dioxid kibocsátás vizsgálata, alkalmazkodás, szemléletformálás) nyugszik.

2020. január 30-án, Nagykanizsán az érintettek egy Workshop keretein belül találkoztak, melynek témája a stratégia egyik pillére, az alkalmazkodás ( a klímaváltozásnak vannak olyan hatásai, amelyeket megelőzni nem lehet, ezekhez alkalmazkodni kell) volt. Az egyeztetésen az egészségügy, a vízellátás, a mezőgazdaság illetve az épített infrastruktúra területéről vettek részt szakemberek, akik jól ismerik az ágazatuk klímára gyakorolt hatásait.

 

További információ az alábbi linkre kattintva olvasható: https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/klimastrategiat-keszitenek-nagykanizsan-3604071/

<< vissza