Energetika

Lezárult a LENA projekt

40877_kiskepAugusztus 15-én lezárult a „LENA-Tanulás a természetben ” elnevezésű projekt, mely az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósult meg. Partnerei Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint az ausztriai UmweltBildungWien szervezet voltak. A kétéves program részleteit szerdán sajtótájékoztatón ismertették.

A „LENA” projekt tudatosságot erősítő környezeti nevelési módszereket kínált gyerekeknek, fiataloknak és pedagógusoknak. Keretein belül számos természeti élményt biztosító, ingyenes, több napos rendezvény valósult meg ausztriai és magyarországi helyszínekkel. A programokon összesen 1100 gyerek és több mint 400 pedagógus vett részt- mondta el Musits Róbert, projektmenedzser. A projekt során kidolgozták az „Erdő élménye” és az „Ökovasút” szakmai módszertant- hangsúlyozta Benedek Miklós, környezet- és klímavédelmi koordinátor. A gyerekeknek 2013 októberében és 2014 áprilisában szerveztek programokat, melyek a résztvevők életkori sajátosságainak megfelelő tematika alapján zajlottak. A foglalkozások helyszínéül a Zalaerdő Zrt. működtetésében lévő erdei iskola és erdei környezet, valamint a csömödéri kisvasút szolgált. Ezeken a programokon összesen 203 gyerek és 44 pedagógus vett részt. A projekt egyik szakmai csomópontja a „Nemzeti Környezeti Nevelési Stratégia”. Három nyugat-dunántúli megyében, illetve 1 alkalommal Bécsben pedagógusok részvételével szerveztek workshopokat. Az önkormányzat azért csatlakozott a projekthez, mert fontosnak tartja, hogy a környezetvédelmet mint a jövő egyik feladatát megismertessék a gyerekekkel. -mondta el Cseresnyés Péter, polgármester, aki szerint a projekt az emberek közötti együttműködést is erősítette.

A sajtótájékoztatóról készült összefoglaló az alábbi linken érhető el: http://www.kanizsatv.hu/hirek/12282/lezarult-a-lena-projekt/

<< vissza