Energetika

Nemzetközi együttműködést írtak alá

A Környezet- és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetsége (KOKOSZ) és a Center for Technological Development and Energy Efficiency (Horvátország) képviselői aláírták az együttműködési megállapodást.

A Nagykanizsa és Térsége TISZK Nonprofit Kft, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft, valamint a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és az önkormányzat jelentős eredményeket tud felmutatni a környezeti nevelés, a klímavédelem és a fenntarthatóság egyéb területein hazai és nemzetközi (Ausztria és Németország) szinten. Ezt a nemzetközi együttműködést szerették volna kiterjeszteni, melynek eredményeképpen az önkormányzat csatlakozott az Európai Klímaszövetséghez, és a város segítségével a horvátországi Daruvár volt az első település, mely hivatalosan is a klímaszövetség tagja lett. A nemzetközi együttműködés kibővítésének egyik fontos állomása volt a megállapodás, melyet Mécs Csaba, a KOKOSZ elnöke és Dr. Tomislav Jurendic, a Center for Technological Developmen23613_mt and Energy Efficiency elnöke írtak alá. A megállapodás célja az, hogy szoros kapcsolatot alakítsanak ki a közoktatásban résztvevő nevelési-oktatási intézményekben folyó környezeti-, egészségnevelési és egészségfejlesztési programok fejlesztésében, a fenntartható fejlődés céljainak megvalósításában, törekednek arra, hogy minél több olyan állami és civil szervezettel lépjenek kapcsolatba, akik elkötelezett hívei a környezet- és egészségtudatosság szemléletének.

– Ez a mai aláírás bizonyítéka annak, hogy a jövőbeni együttműködésünket komolyan gondoljuk. Azok az információk, melyeket megtudtam az önök tevékenységéről, azt igazolják, hogy sokoldalúan tudunk együttműködni a jövőben – emelte ki Dr. Tomislav Jurendic.

 

<< vissza