Energetika

StartUp Academy projekt – zárókonferencia

Befejeződött a 2 éven át tartó StartUp Academy projekt, ami a vidéki térségekben élő és innovatív üzleti ötletekkel rendelkező fiatalok (18-35 év közötti korosztály) számára alakított ki támogató környezetet az 5 résztvevő országban (Magyarország, Horvátország, Görögország, Románia, Spanyolország).

A projektpartnerek 2019. február 13-án Larissában, Görögországban, a projekt záró konferenciáján ismertették a projekt keretében elért eredményeket. (Ezekről bővebb információ az alábbi linken olvasható: https://startupacademyproject.eu/hu/eredmenyek/ )

A projekt ideje alatt lebonyolított, vállalkozói hajlandóságot vizsgáló kérdőíves felmérésből jól látszik, hogy a megkérdezett 18-35 év közötti korosztály rendelkezik üzleti ötletekkel, azonban hiányosak azon készségeik, amelyek ahhoz szükségesek, hogy ezen ötletekből vállalkozást tudjanak létrehozni. A projekt, e készségek megszerzéséhez járult hozzá többek között, egy, az 5 partner által összeállított online tananyaggal. Azon személyek, akik ezt az online tanfolyamot elvégezték és az üzleti ötletüket megosztották a konzorciumi partnerekkel egyel közelebb kerültek ahhoz, hogy ötletükhöz még több támogatást kapjanak. Közülük minden partnerországban kiválasztásra kerültek a legéletképesebb ötletek, akiknek kitalálói Nagykanizsán, egy 5 napos nemzetközi Hackathon verseny (2018.04.16-20.) keretében az első napokban Face-to-Face oktatást kaptak, majd az utolsó napon egy ötleteket bemutató Hackathon versenyen vettek részt, ahol a környékbeli gazdasági élet szereplőiből álló zsűri által kiválasztott legjobb ötletek további támogató szolgáltatásokban részesültek a projekt ideje alatt.

– Az online tananyag a továbbiakban is elérhető bárki számára, a következő linkre kattintva: http://athena.entre.gr/en/courses/startup-academy-training-on-entrepreneurial-skills

Az előzőeken kívül egy olyan ötletverseny is kiírásra került, amely szintén a vidéken vállalkozni vágyó fiatalokat szólította meg. Ez a verseny 2019. február 24-én zárult le. A legjobb ötletet benyújtó személy/csapat egy törökországi StartUp ötletversenyen, illetve az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. által biztosított több órás tanácsadói keretórán vehet majd részt.

<< vissza