Energetika

Szemléletformáló „nyitott órák” a Zala megyei iskolákban

A Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány megbízásából az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. alvállalkozóként vesz részt a FEEDSCHOOLS elnevezésű projektben, mely az INTTEREG CENTRAL EUROPE Programból valósul meg. A projekt legfőbb célja, hogy a Közép-Európai iskolák legalább „Közel nulla energetikai igényű” (nZEB) épületenergetikai besorolással rendelkezzenek, melyhez különböző szakmai anyagok készülnek illetve a soft tevékenységek közé tartoznak az úgynevezett ,,nyitott órák” megtartása diákok és tanárok számára.

A projektbe bevont 8 Zala megyei iskola közül az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. munkatársai 4 iskolába ellátogattak novemberben és a ,,nyitott órák” keretében előadásokat tartottak. Tájékoztatták a tanulókat a fenntartható környezet fontosságáról, a környezettudatos életmódról és az interaktív beszélgetés során közös gondolkodással meghatároztak azokat a tevékenységeket, melyeket az iskolákban és otthon is alkalmazni kellene környezetünk megóvása érdekében. A szemléletformáló ,,nyitott órák” decemberben folytatódnak nagykanizsai és zalaegerszegi intézményekben is.

További információ a projektről az alábbi linkre kattintva olvasható: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/FEEDSCHOOLS.html

 

<< vissza