Energetika

Szeptemberben indul a TREND

Az ERASMUS+ program keretében támogatásban részesült a TREND (Training for Renewable Energy Network Development) elnevezésű három országot (Magyarország, Horvátország, Szlovénia) is érintő projekt. Az Eszéki Egyetem vezető partnerségében megvalósuló projektben cégünk, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. is részt vesz projektpartnerként olyan szervezetek mellett, mint a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, az EUROPÉER Alapítvány vagy éppen Maribori Egyetem.
A projekt fő célja az, hogy ösztönözze a helyi szereplőket a megújuló energiával kapcsolatos alulról jövő kezdeményezések elindítására, a képzésekkel pedig segítse őket arra, hogy széleskörű információkat kaphassanak a projektmenedzsment, a technológia, mezőgazdaság és környezetbarát lehetőségek terén, annak érdekében, hogy a későbbiekben ki tudják választani a számukra legmegfelelőbb opciót, melyet alkalmazni és hasznosítani tudnak.
A projektmegvalósítás során többek között elkészül egy ún. „best-practice” térkép, valamint kifejlesztésre kerül 4db e-learning oktatási modul. A Pécs-Eszék-Maribor tengelyt érintő projektötlet az egyike annak a 2 kezdeményezésnek, melyet a bírálók támogatásra alkalmasnak ítéltek, ezért is nagy várakozással tekintünk a szeptemberi projektkezdés elé.

<< vissza