Energetika

WomEn-Puls projekt – nyitókonferencia

A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerként vesz részt a WomEn-Puls osztrák-magyar határon átnyúló projektben, melynek megvalósítása 2019.03.01-tól 2022.02.28-ig tart. A program a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett a Vas Megyei Önkormányzat, valamint egy-egy steiermarki és burgenlandi szervezet együttműködésével valósul meg.

Az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. a Zala Megyei Önkormányzat megbízásából külsős projektmenedzsment szervezetként vesz részt a projekt lebonyolításában.

A WomEn-Puls projekt célja a közszférában dolgozó nők munkaerőpiaci helyzetének és esélyegyenlőségének javítása. További cél egy bilaterális együttműködés létrehozása, melynek keretében egy közösen kifejlesztett tréningprogram kerül létrehozásra, melyet be kívánnak építeni a közszféra szervezeteinek kompetenciafejlesztési programjaiba.

A projekt hivatalos nyitókonferenciája 2019. május 20-án, Lentiben került megrendezésre, melyen köszöntő beszédet mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke. Az esemény alkalmával projektmenedzserünk, Vinhoffer Judit a Zala Megyei Önkormányzat megbízásából a projekt tartalmát és az önkormányzat által vállalt feladatokat mutatta be előadásában.

Jó példa:

Korábban hasonló programot valósítottak meg eredményesen, szlovén és osztrák együttműködés keretében. Burgenland tartományban az utóbbi időszakban jelentősen nőtt a női vezetők száma a közszférában.

<< vissza