Energetika

Fair Play Foci a Fenntarthatósági Hét alkalmából

DSCN05542015. június 3-án rendhagyó focimérkőzésre került sor a Zrínyi Miklós Általános Iskolában, melyet az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesülettel, valamint Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen szervezett az első Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából.

A játékot a megváltoztatott szabályok és az igazságtalan bírói döntések jellemezték, ami a hátrányban lévő csapatra nézve nem igazán volt előnyös. A rendezvény az anyagtakarékosságra, az erdőgazdálkodásra és az ökológiai lábnyomunk csökkentésére hívta fel a lakosság figyelmét.

„Ennek a játéknak a célja az, hogy felhívjuk a figyelmet egyrészt a túlfogyasztás hatásaira, másrészt az, hogy micsoda különbségek vannak az északi és a déli földteke lakosságait érintő igények és a lehetőségek között. Tehát amíg nekünk természetes, hogy megnyitjuk a csapot és folyik a víz, addig mások napokig is nélkülöznek, mert nincs egészséges ivóvíz” – mondta Musits Róbert az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A rendezvényről készült kisfilm itt tekinthető meg.

<< vissza