Energetika

Fair Play Foci Nagykanizsán

2015. május 30-tól június 5-ig kerül megrendezésre az első Európai Fenntarthatósági Hét. A kezdeményezés egész Európát átöleli és azzal a céllal jött a létre, hogy felhívja a Föld lakosságát azokra a társadalmi, gazdasági problémákra, amelyek befolyásolják Földünk jövőjét.  Cégünk, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. együttműködve a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesülettel úgy döntött, hogy csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez, így a Fenntarthatósági Hét alkalmából Fair Play Focit szervez Nagykanizsán a Zrínyi Miklós Általános Iskolában.

A Fair Play Foci célja az, hogy tudatosítsa az emberekben az északi és déli félteke országai között meglévő igazságtalanságot, mindennapi életünk ökológiai és szociális kihatásait és az óriási globális terület-felhasználást. A játék a klímaváltozás és a gazdasági rendszer globális problémáira mutat rá.

„A rendezvénnyel az a célunk, hogy a gyerekek saját maguk „éljék át” a globális igazságtalanságot, és közösen hozzuk meg azokat a javaslatokat, amelyekkel ez az „igazságtalanság” csökkenthető”. – mondta Musits Róbert az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

<< vissza