Energetika

Forráskimerülés: Nagy érdeklődés a nyugat-dunántúli régióban

2015.április 30-án 8:00-kor nyílt meg a társasházak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, felújításának támogatására kiírt alprogram összesen 10 milliárd Ft-os keretösszeggel, mely a régiók között a lakásszámok arányában került szétosztásra. Az 50 százalékos támogatási intenzitással elindult alprogramban az 1946 után épült, 2006. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező lakóépületek tulajdonosai igényelhettek támogatást. A keretösszegből a becslések szerint 20.000 lakás újulhat meg.

Az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. összesen 23 db pályázatot készített elő és nyújtott be, ebből 22 db-ot a nyugat-dunántúli régióban (Nagykanizsa: 13 db, Keszthely: 9 db), 1 db-ot pedig a dél-dunántúli régióban (Marcali). A benyújtott pályázatok állami támogatásra vetített értéke összesen 692.650.480 Ft, mely a nyugat-dunántúli régióra szánt támogatási összeg 70%-a.

A nyugat-dunántúli, valamint a közép-magyarországi régióban forráskimerülés miatt szünetel a pályázatok beadása, azonban a többi régióban még nyitva van a pályázat.

A pályázatok várhatóan ősszel kerülnek elbírálásra, így a beruházások jövő tavasszal kezdődhetnek meg.

<< vissza