Energetika

Készül Zala megye klímastratégiája

IMG_0441Szakembereink is részt vesznek abban a tervezési munkában, melynek eredményeként jövő év elejére elkészül és a Zala Megyei Közgyűlés által elfogadásra kerül Zala megye klímastratégiája. A készülő stratégia a klímaváltozás mérséklése mellett kiemelt hangsúlyt fektet a klímaváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos cselekvési irányok meghatározására is.

A tevékenység fő célja a megyei társadalmi gazdasági szereplők – így a lakosság, valamint a közintézményi és vállalkozói kör – érzékenyítése a klímaváltozással kapcsolatos kihívásokra, valamint a szükséges intézkedések, beavatkozási irányok hatékony végrehajtásának elősegítése érdekében azok együtt gondolkodáson alapuló meghatározása.

Az elmúlt időszakban szakmai műhelymegbeszélésekre került sor, melyeken a megye éghajlatváltozási platform tagjai mellett a klímavédelmi tevékenységekkel érintett, a saját szakterületüket jól ismerő szakértők vettek részt. A beszélgetéseken olyan témák kerültek terítékre, mint például a mezőgazdaság, a természetvédelem, az erdőgazdaság, a vadgazdálkodás, a turisztika vagy éppen a humán egészségügy. A Zala Megyei Önkormányzat felkérést elfogadó szakemberek aktív részvételével lezajlott interaktív rendezvényeken elhangzott vélemények, javaslatok, ötletek is beépítésre kerülnek a klímastratégiába.

<< vissza