Energetika

Rajz-és esszépályázat a Víz Világnapja alkalmából

Hosszú évek óta Nagykanizsán is megemlékeznek a Víz Világnapjáról, s ez az idei évben sem volt másként. Az önkormányzat, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, a Délzalai Vízmű Zrt. és az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. idén is  rajz-és esszépályázatot hirdetett az óvodások és az általános iskolások között „Víz és a fenntarthatóság” címmel. Az óvodások és az általános iskola alsó tagozatosai rajzban, a felsősök esszéírásban mutathatták meg tehetségüket. A gyerekek bármilyen technika felhasználásával elkészíthették a rajzokat az országos programhoz kapcsolódva. A pályázatra Horvátországból és Szlovéniából is érkeztek alkotások.  A Víz Világnapi programokhoz kapcsolódva a  gyerekek a Vízmű jóvoltából  a Teleki utcai víztornyot is megtekinthették.

A rajz-és esszépályázat díjkiosztójára 2015. március 20-án került sor. A rajzokból nyílt kiállítást pedig a HSMK-ban tekinthették meg az érdeklődők.

Eredmények:

Óvodások:
I. Kiss Nóra (Piarista Óvoda)
II. Markó Lívia (Attila Óvoda)
III. Magyar Mercedesz (Piarista Óvoda)
Különdíj: Dajana Kovac (Kindergarten „Lina Kolostar” Podravski)

Alsó tagozat:
I. Hóbor Ferenc (Zrínyi-iskola, 2.b)
II. Lakner Tamás (Zrínyi-iskola, 2.b) és Hárs Noel Noé (Bolyai-iskola, 2.a)
III. Kékesi Lilla (Bolyai-iskola, 4.b)
Különdíj: Németh Janka (Zrínyi-iskola, 1.a); Brnno Dipalo (O.s. Klostar Padravski, 2. o.); Széchenyi Soma (Zrínyi-iskola, 3.a); Szalai Petra (Zrínyi-iskola); Kovács Viktória (Zrínyi-iskola, 4.b)

Felső tagozat:
I. Igali Virág (Zrínyi-iskola, 7.b)
II. Horváth Dorka (Zrínyi-iskola, 7.b)
III. Orsós Gábor (Zrínyi-iskola, 8.a); és Tálos Martin (Zrínyi-iskola, 7.a)
Különdíj: Szekeres Zsófia (Zrínyi-iskola, 5.a); Csom Péter (Zrínyi-iskola, 6.a); Igali Virág (Zrínyi-iskola, 7.b); Jónás Eszter és Kovács Roxána (Zrínyi-iskola, 8.b); Papp János (Zrínyi-iskola, 7.a); Varga Lili és Riczu Nóra (Zrínyi-iskola, 5.b); Cintia Bezdi (Göntérháza, 7. o.); Tivadar Martina (Göntérháza; 8. o.)

Középiskola:
I. Dolores Hozjan (Göntérháza, 9. o.)

<< vissza