Energetika

StartUp Academy Hackathon tréning és verseny Nagykanizsán

A StartUp Akadémia projekt célja egy támogató környezet kifejlesztése, tesztelése és megvalósítása azon munkanélküli fiatalok számára, akik vállalkozói ötletekkel rendelkeznek, kiemelt figyelmet fordítva azokra, akik olyan távoli régiókban élnek, ahol az oktatás, a tréningek és az erőforrások igénybevételének lehetőségei korlátozottak.

A projektben megvalósuló széles körű kérdőíves kutatás után a projektpartnerek a kapott szükségletekre építve egy tananyagot fejlesztettek ki azon 18-35 év közötti fiatalok számára, akik rendelkeznek valamilyen innovatív üzleti ötlettel, de ennek megvalósításához szükséges szakmai tudással nem, vagy csak korlátozottan. Az elkészült tananyagnak egy alapszintű és egy haladó részét különíthetjük el – az alapképzés 7 modulból áll (online képzés), melynek célja az, hogy a fiatalok megszerezzék az üzleti élethez szükséges alapszintű tudást és kompetenciákat.

Azon fiatalok közül, akik elvégezték az alapképzést és megosztották üzleti ötleteiket a StartUp Academy projekt csapatával, 48 fiatal került kiválasztásra 5 különböző országból, akik részt vehettek a Magyarországon megrendezésre kerülő Hackathon tréningen és versenyen 2018. április 16-20 között.

A tréning első napján a fiataloknak 1 percben ismertetniük kellett üzleti ötleteiket a zsűri és a többi résztvevő előtt, majd a bemutatott vállalkozói ötletből a 12 leginnovatívabb került kiválasztásra a második fordulóba, és így alakult ki a 12 db 3-4 fős csoport, akik a hét további napján csak ezeken az üzleti ötleteken dolgoztak, amellett pedig a haladó szint szakmai anyagát is elsajátították oktatóink segítségével.

A tréning utolsó napján került megrendezésre maga a Hackathon verseny, mely esemény egy kiváló alkalom volt a vállalkozói ötletek innovatív és kreatív módon történő bemutatására feltérképezve ezzel a potenciális vállalkozói kezdeményezéseket figyelembe véve a helyi szükségleteket és feltételeket, illetve bemutatva a résztvevők tényleges erősségeit.

A bemutatott 12 üzleti ötletből a meghívott zsűri 4 csapatot választott ki a nap végén, akikkel a projekt hátralévő részében kidolgozásra kerül az üzleti ötleteiket részletesen bemutató megvalósíthatósági tanulmány.

A négy nyertes csapat:

1. Knowledge

2. Tattoo

3. Snail

4. Wooden

<< vissza