Energetika

Elkészült a TREND projekt nemzetközi jó gyakorlatok kézikönyve

WebreAz IMRO-DDKK részvételével elkészült az ERASMUS+ pályázati forrásból megvalósuló TREND (Training for Renewable Energy Network) projekt horvát – szlovén – magyar nemzetközi megújuló energetikai jó gyakorlatokat tartalmazó kézikönyve.

Az útmutató célja, hogy feltárja és összefoglalja a régió meglévő megújuló energiás jó gyakorlatait. A tanulmány keretében lefolytatott vizsgálat azonosítja az erős, illetve gyenge pontjait az egyes nemzetközi gyakorlatoknak, és összefoglalja azokat a pótlólagos ismereteket, amelyekre a projekt keretében kifejlesztendő tananyagnak fókuszálni kell.

Az útmutató a hazai legjobb gyakorlatok közül bemutatja az alábbi témakörökben a baranyai, somogyi és zalai legjobb példákat, valamint tartalmaz egy összefoglalót a nemzeti vizsgálatok eredményeiről is.

  1. Fejezet: Határ menti tapasztalatok a biomassza energetikai hasznosításában
  2. Fejezet: Határ menti legjobb gyakorlatok a megújuló energetikában
  3. Fejezet: Határ menti legjobb gyakorlatok az energia hatékony épület felújításban
  4. Fejezet: Határ menti legjobb gyakorlatok az energia hatékony építészetben
  5. Fejezet: Tapasztalatok – a sikeres megvalósítás útja
  6. Fejezet: A sikeres energetikai projektekhez szükséges kompetenciák

A projekt keretében kifejlesztésre került egy internet alapú kompetencia önértékelő kérdőív is, ami minden országban három célcsoport (önkormányzatok, non-profit szervezetek, vállalkozások) 10-10 tagjával lett letesztelve. Az önértékelés eredményeinek elemzése alapján egy módszertan keretében összefoglalásra került milyen oktatási anyagokat és milyen kompetenciákat kell fejlesztenünk az e-tananyagok kialakítása érdekében.

A kézikönyv megtekinthető az alábbi linken:

http://www.trend2020.eu/sites/default/files/O1%20-%20Best%20practice%20handbook_3.pdf

<< vissza