Energetika

Fenntarthatóság jegyében – regionális konferencia

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft., valamint a Fenntartható Jövőért Egyesület 2015. április 17-én regionális konferenciát szervezett a „Helyi szervezetek a millenniumi fejlesztési célok érdekében – Európa további fejlesztése” (MDGs) elnevezésű Uniós nemzetközi projekthez kapcsolódóan. A projekt keretében a város az oktatási intézményekben folyó munkát kívánja erősíteni, hiszen a cél a fenntartható fejlődés iránt elkötelezett ifjúságot nevelni.

„Az oktatás keretében nagyon fontos, hogy mind a gyermekek és a szüleik is bevonásra kerüljenek. Minden egyes intézményben a fenntarthatóság témakörében kerültek megrendezésre a programok. Ebben az intézmények szabad kezet kaptak. Volt ahol a helyi termékeket helyezték fókuszba, volt ahol a szelektív hulladékgyűjtést volt ahol a környezetbarát közlekedést, tehát számtalan példáját láttuk a fenntarthatóságnak ezen eseményeken.” – mondta Musits Róbert, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A pénteki konferencián az oktatási-nevelési intézményekben a fenntarthatóság kapcsán folyó munkáról hallhattak előadásokat a megjelentek valamint Dr. Turi-Kovács Béla az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottságának alelnöke is szólt a fenntarthatóság és a jövő tervezése témában. Mint mondta: a politika négy évre tervez, így a civil szervezetekben, az oktatásban az erő, hogy a fenntarthatóság tényleg tervezhető legyen.

A konferenciáról készült rövidfilm itt tekinthető meg.

<< vissza