Energetika

StartUp Academy projektnyitó megbeszélés az IMRO szervezésében Nagykanizsán

December elsejével hivatalosan is kezdetét vette az Erasmus+ program keretében támogatott és az IMRO-DDKK koordinálásával megvalósuló StartUp Academy c. projekt. A projektben 5 magyar, horvát, román, görög és spanyol szervezet működik együtt, melyek különböző kompetenciákkal rendelkeznek a felnőtt oktatás és a vállalkozási készségek oktatása terén. A partnerség célja egy, vidéki térségekben élő és innovatív üzleti ötletekkel rendelkező fiatalokat támogató környezet kialakítása a projekt országokban.

A Pannon Egyetem Nagykanizsai Campusa látta vendégül a projektben együttműködő partnereket ezen az első találkozón, melyre december 14.-én került sor és melynek lebonyolításáért az IMRO volt felelős. Ezen találkozó célja az volt egyrészt, hogy a projektben együttműködő szervezetek és azok munkatársai jobban megismerjék egymást. Másrészt pedig, a partnereknek lehetőséget biztosított, hogy megvitassák és kialakítsák azokat a legfontosabb folyamatokat, melyek a két éves projekt sikeres megvalósításához szükségesek. A projekt első 6 hónapjában megvalósítandó tevékenységek is átbeszélésre kerültek és az azokhoz kapcsolódó határidők is kijelölésre kerültek.

Mindemellett, az egynapos találkozó lehetőséget nyújtott a partnereknek, hogy vállalkozási készségek oktatása terén tapasztalatot cseréljenek és fény derült arra is, hogy rengeteg a hasonlóság a fiatal generációkat érintő szükségletek és problémák terén a partnerországokban. Kónya Kinga, a StartUp Academy projekt koordinátora, elmondta hogy „egyre nagyobb szükség van a partner országokban a vállalkozási készségek hatékonyabb fejlesztésére és jelen projekt is arra törekszik, hogy a fiatal potenciális innovátorokat minden olyan kompetenciával felszerelje, amely szükséges lehet üzleti ötletük megvalósításához„. Továbbá azt is elmondta, hogy a projekt „a gazdasági növekedést is szeretné elősegíteni a projekt régiókban azáltal, hogy a munkahelyteremtés szempontjából is legrelevánsabbnak megítélt ötleteket támogatja”.


E+logoA projekt az Európai Bizottság társfinanszírozásával valósul meg. Az oldalon található információk kizárólag a szerzők álláspontját tükrözik és semmiképpen sem lehet azokat úgy tekinteni, mintha az Európai Bizottság nézeteit fejeznék ki. A Bizottság nem vonható felelősségre az oldalon található információk semminemű felhasználásáért.

<< vissza