Energetika

Európai Klímaszövetség

Az 1990-ben alakult frankfurti székhelyű Európai Klímaszövetség (Climate Alliance, Klimabündnis) jelenleg több mint 1600 taggal (települések, szervezetek, régiók) dicsekedhet Európa 25 országából. A világ egyik legnagyobb taglétszámú egyesületének célja az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése.

Nagykanizsa városa Magyarországról elsőként 2004-ben csatlakozott a szövetséghez, és mindeddig a legnagyobb lakosságszámmal rendelkező magyarországi tag. Az elmúlt 10 év aktív együttműködéssel telt számos közös programmal, projektekkel és találkozókkal. Cégünk 2009 óta segíti a város és a Klímaszövetség közötti együttműködést, melynek eredményeként a város több, a Klímaszövetség koordinálásával megvalósuló Európai Uniós projektbe kapcsolódott be, és 2013. őszén Nagykanizsán került sor arra a nemzetközi konferenciára, melyen a magyar résztvevők mellett, Bonnból, Berlinből, Potsdamból, Villachból és Bécsből is érkeztek vendégek.

www.klimabuendnis.de

2018-10-07tovább olvasom

Klímaszövetségi közgyűlés Barcelonában

Október 1-3 között cégünk a Klímaszövetség által rendezett éves közgyűlésen vett részt, melyet 2018-ban Barcelona városában rendeztek meg. A találkozón cégünk két fontos törekvés, az afrikai fejlesztési együttműködés, valamint a Klímaszövetség által jelzett globális (POWER) vízügyi együttműködés kapcsán egyeztetett külföldi partnereinkkel. A belga és benini partnereinkkel közösen jegyzett humanitárius kooperáció tekintetében a konferencia során meghatároztuk Tovább olvasom…

2015-06-07tovább olvasom

Fair Play Foci a Fenntarthatósági Hét alkalmából

2015. június 3-án rendhagyó focimérkőzésre került sor a Zrínyi Miklós Általános Iskolában, melyet az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesülettel, valamint Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatával közösen szervezett az első Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából.

2015-02-21tovább olvasom

Az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. az Európai Klímaszövetség tagja

A frankfurti székhelyű Európai Klímaszövetség (Climate Alliance) elfogadta cégünk, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. tagfelvételi kérelmét, így 2015. februárjában a nemzetközi szervezet tagjává váltunk.

2014-06-16tovább olvasom

Ünnepel az Alsó-Ausztriai Klímaszövetség

20 éves Waidhofen és Alsó-Ausztria klímaszövetségi tagsága és 20 éves az együttműködés a brazíliai FOIRN egyesület között, mely a brazíliai esőerdő közepén található Rio Negro vidékén működik. A rendezvényt köszöntötte az ausztriai klímaszövetség elnöke Peter Molnar és az Alsó-ausztriai klímaszövetség vezetője Petra Schön.