Energetika

Local Authorities acting for the MDGs – Europe for more development

Projekt ideje:  2013. január 1. – 2015. december 31.

Projekt partnerek

 • Nagykanizsa Megyei Jogú Város
 • Luxemburgi Klímaszövetség
 • Nadace Partnerstvi, Csehország
 • Ausztriai Klímaszövetség
 • Reflex Környezetvédő Egyesület
 • Focus Eco Center, Románia
 • München, Németország
 • Nürnberg, Németország
 • Marosvásárhely, Románia
 • Ostopovice, Csehország

A résztvevő partnerek célja a Millenniumi Fejlesztési Célok (MDGs) megismertetése a lakossággal és az önkormányzati döntéshozókkal.

Nagykanizsa városa a nyolc fejlesztési cél közül tevékenységeiben a fenntartható fejlődést állítja fókuszba, és ehhez a témához kapcsolódnak a projekt eseményei is, melyek alapvetően a gyerekeket és fiatalokat célozzák meg.
2013. évben 4 bölcsődei családi vetélkedő valósult meg a Millenniumi Fejlesztési Célokhoz (MDGs) kapcsolódóan, a fenntartható fejlődés és környezettudatosság jegyében.

2014. és 2015. évre tervezett programok

 • A Millenniumi Fejlesztési Célokhoz, kiemelten fenntartható fejlődéshez kapcsolódó programok lebonyolítása játékos feladatokkal Nagykanizsa óvodáiban a gyerekek és szülők részére 2-2 alkalommal. (2014. április- május illetve 2014. szeptember- október)
 • Regionális konferencia megszervezése, melynek témája a Millenniumi Fejlesztési Célok, kiemelten a fenntartható fejlődés. (2014. II. félév)
 • A Millenniumi Fejlesztési Célokhoz, kiemelten a fenntartható fejlődéshez kapcsoló kétfordulós általános iskolai vetélkedő megszervezése Nagykanizsán. (2015. I. félév)
 • Középiskolai fotópályázat- és fotókiállítás megszervezése a nagykanizsai középiskolások körében a Millenniumi Fejlesztési Célok, kiemelten a fenntartható fejlődés témájában. (2015. II. félév)
 • 4 db egyenként 90 másodperces rövid film készítése Nagykanizsa törekvéseiről a fenntartható fejlődés jegyében.

2015-11-29tovább olvasom

Első klímareggeli Nagykanizsán

Az IMRO-DDKK Nonprofit Kft., a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdetett Nagykanizsa általános iskolásai számára.

2015-11-08tovább olvasom

Lezárult a fotópályázat

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. fotópályázatot hirdetett középiskolások számára „Fenntarthatóság és Nagykanizsa” címmel.

2015-09-27tovább olvasom

Fotópályázat középiskolások számára

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület és az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. fotópályázatot hirdet középiskolások számára „Fenntarthatóság és Nagykanizsa” címmel. A fotópályázat célja, hogy  minél több szemszögből láthassuk Nagykanizsa fenntarthatóságra való törekvéseit.   A pályázathoz kapcsolódó felhívás itt érhető el.

2015-08-16tovább olvasom

Augusztus 13. idén a Túlfogyasztás Napja

Idén augusztus 13-ára esett a Túlfogyasztás Napja. Ez azt jelenti, hogy az emberiség 7 hónap alatt használta el a Föld egész éves erőforrás mennyiségét.  Az elmúlt évekhez képest ez a nap idén már két hónappal előbb jött el, mint 15 éve. Az emberiség pazarol, a Föld erőforráskészletei pedig kifogyóban. Többek között erről is beszélt pénteken Tovább olvasom…

2015-05-17tovább olvasom

Városi vetélkedő a fenntarthatóság jegyében

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft., valamint a Fenntartható Jövőért Egyesület közös együttműködésében került megrendezésre 2015. május 14-én az a városi fenntarthatósági vetélkedő, melynek döntősei a korábban meghirdetett esszépályázat indulóiból kerültek kiválasztásra.

2015-04-19tovább olvasom

Fenntarthatóság jegyében – regionális konferencia

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft., valamint a Fenntartható Jövőért Egyesület 2015. április 17-én regionális konferenciát szervezett a „Helyi szervezetek a millenniumi fejlesztési célok érdekében – Európa további fejlesztése” (MDGs) elnevezésű Uniós nemzetközi projekthez kapcsolódóan.

2015-04-05tovább olvasom

Interjú Musits Róberttel a Kanizsa Televízióban

Az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Musits Róberttel készített hosszabb interjút a Kanizsa Televízió a napokban. Az interjú központi témája a  millenniumi fejlesztési célok megvalósítását kitűző MDGs projekt,  valamint az új, idén induló EYD2015 elnevezésű projekt volt. A nemzetközi projektek mindegyikének legfőbb prioritása a fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés, valamint a környezeti nevelés. Az interjút teljes egészében Tovább olvasom…

2015-03-29tovább olvasom

Esszépályázat – eredményhirdetés

Esszépályázat- megtörtént a beérkezett pályázatok értékelése

2015-03-15tovább olvasom

Véget ért az esszépályázat

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, valamint cégünk, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. a „Local Authorities acting for the MDGs – Europe for more development” (röviden MDGs) projekt keretén belül február közepén esszépályázatot hirdetett a Nagykanizsa és vonzáskörzetében található általános iskolák felső tagozatosai számára „A családom és a fenntarthatóság” címmel.

2015-03-01tovább olvasom

Esszépályázat a fenntarthatóság jegyében

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület, valamint az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. esszépályázatot hirdet általános iskola felső tagozatosai számára „A családom és a fenntarthatóság” témában.