Energetika

Zöldszempont

A Környezet és Operatív Program keretén belül nyílt meg a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0101 kódjelű Zöldszempont Lakossági Tanácsadó Iroda.

A projekt keretében az alábbi tevékenységek valósultak meg:

A megvalósítás során az irodába betérők személyes tanácsadásban részesülhettek a különböző fenntartható területekkel kapcsolatban és lehetőségük volt megtekinteni, valamint kipróbálni az irodában bemutatott szemléletformáló eszközöket. Az óvodai és iskolai foglalkozások, a témahónapokon belül megrendezésre kerülő rendezvények pedig elősegítették a gyermekek körében a környezettudatos magatartás kialakítását.

A projekt ideje alatt az általános tevékenység mellett öt alkalommal tartottunk témahónapokat. Az egyes témahónapokon belül az adott témakörhöz kapcsolódóan különböző rendezvényeket, vetélkedőket szerveztünk, szorosan együttműködve a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesülettel és a Zalaerdő Zrt-vel. A vetélkedőkön a gyermekek az adott témahónapokhoz kapcsolódó játékos, ugyanakkor szemléletformáló feladatokat kaptak azzal a céllal, hogy a környezeti tudatosság már egészen fiatal korban kialakuljon. A Zöldszempont Tanácsadó Iroda a város nagyobb rendezvényeire, úgy, mint a Dödölle fesztivál, Sárkányhajó fesztivál vagy éppen a Város napja, is kitelepült, ahol a célcsoport megismerkedhetett néhány, az irodában bemutatott eszközzel és szakembereinktől tájékoztatást kérhetett a különböző fenntarthatósági területek mindegyikéről.

Bár az iroda, helyileg már nem ott található, ahol korábban, tevékenységünket továbbra is folytatjuk Nagykanizsán az Inkubátorházban.

Játékok