Energetika

LENA – Tanulás a természetben

A LENA (www.le-na.eu) projekt környezeti neveléssel és a fenntartható neveléssel foglakozik az Ausztria és Magyarország határon átnyúló program keretében. A vezető partner az ausztriai Umweltbildung Wien (www.ubw.at), magyar részről Nagykanizsa Megyei Jogú Városa és a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (www.mkne.hu) vesz részt.

A projekt ideje alatt a különböző programok során számtalan lehetőség nyílik a nyugat-dunántúli diákok részére, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a természettel, szakmailag elhivatott környezeti nevelők kíséretében. A „Zöld Napok Bécsben” és a „Zöld Hét Bécsben” valamint a „DanubeTeens” elnevezésű táborok helyszíne a Bécs melletti CampLobau Nemzeti Park táborhelye. Az EuroTeens eseményeknek a Csömödér településen felújított turistaszálló és természeti környezete ad otthont.

A projekt fontos szakmai pillére az Erdő Élménye és az Ökovasút környezeti nevelési módszertanok kialakítása, melyek természeti és infrastrukturális alapjait az Obornak környéki erdőség és a csömödéri erdei kisvasút biztosítja.